3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Vintage solbriller tilbake i skuddet – Wayfarer

Med den økte bruken av plastikk, ble brilledesign en voksende trend fra midten av 50-tallet. Tidligere hadde solbrillenes, samt vanlige brillers innfatning, blitt lagd i tynt metall. Nye metoder for modellering av plastikk gav nå motebransjen helt nye muligheter, også med det “plagget” som tross alt store deler av befolkningen bar på nesen.

Billige og kule Wayfarer solbriller

Solbriller, det nye plagget

Fra å være et nødvendig hjelpemiddel, ble solbriller i begynnelsen av 50-tallet en del av vår personlige stil. Med de revolusjonerende Wayfarer-solbrillene skapte designer Raymond Stegeman briller som ikke bare beskyttet øynene mot de skarpe solstrålene, men som også var en del av klesdrakten og det personlige utrykket. Med Wayfarer ble solbriller mote og moteverdenen omfavnet raskt dette nye og spennende plagget.

Wayfarer, en solbrilleklassiker

I dag vet vi at Raymond Stegeman med sine Wayfarer solbriller ikke bare skapte en klassiker, men også et ikon. Motebildet har alltid vært i forandring og utvikling og dette gjelder selvfølgelig også Wayfarer. Likevell, enkelte design kommer alltid tilbake og beviser sin udødelighet igjen og igjen. Ray-Bans Wayfarer er en av disse og det kanskje beste beviset på et designs suksess er alle konkurrentenes konstante kopiering. Siden 50-tallet har solbriller kommet i en utrolig mengde stilarter og ikke få av disse er basert på Stegemans opprinnelige design.

Solbriller trenger vi alltid

Ikke alle trenger vanlige briller, men alle trenger vi solbriller og da kan vi jo også tenke oss det enorme markedet som produsentene konkurrerer på. Før i tiden brukte vi solbriller da sterkt sollys rett og slett var ubehagelig for øynene. I dag vet vi bedre, vi må beskytte øynene våre fra solens UV-stråler og når vi likevell må ta på oss et par solbriller så kan de jo like så godt se bra ut og kle vår ansiktsform og stil forøvrig. Wayfarer har vist seg å ha en klassisk design som mange mennesker kler og som med små variasjoner i form, farge og struktur kan tilpasses alt fra hardrockeren til divaen.

Wayfarer solbriller i dag

Motebildet kommer ofte tilbake og en trend på 2000-tallet har vært retrostil nettopp fra 50- og 60-årene. Dette var Wayfarer-brillenes glansdager og det har de aller fleste motehusene skjønt. Med sine nye kolleksjoner inspirert av moteikon som f.eks. Audrey Hepburn, kommer også Wayfarer solbriller i en rekke varianter. Wayfarer er dessuten langt i fra kun for kvinner. Filmklassikeren The Blues Brothers gjorde sitt for å spre solbrillebudskapet på begynnelsen av 80-tallet og opp gjennom tidene er stjernelisten som har vist seg i Wayfarers blitt ganske så lang. Vi nevner kun noen få; Debbie Harry, Elvis Costello, Madonna, Edward Cullen og selveste John F. Kennedy. Ray-Bans klassiker fra 50-tallet kan nok igjen bli litt borte i motehistoriens bølgedaler, men Wayfarer har bevist sin udødelighet gjennom tiår og er et ikon som alltid vil komme tilbake.

Solbrillene Wayfarer ble lansert av Ray-Ban i 1956. Nå er de tilbake og hottere enn noensinne!