3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller som er moteikon – pilotbriller

Når var det klær og klesplagg begynte å bli mote? Antageligvis i det det opprinnelige behovet var dekt. Behovet for å beskytte øynene mot solens skarpe stråler kom lenge før solbrillene. Opprinnelig brukte man tekstiler og skapte et så lite hull foran øynene som mulig, men dette ble det neppe mote av. Pilotbriller ble ikke skapt for at pilotene skulle ta seg ut, de ble utformet kun med hensyn til pilotenes behov for heldekkende øyebeskyttelse. Men se, det ble udødelig mote ut av det også!

Sjekk disse kule pilotbrillene

Solbriller fra funksjon til fashion

Solbriller i form av pilotbriller med utviklet av Bausch & Lomb i 1936 for å gi piloter best mulig beskyttelse, opprinnelig ble de da også kalt Aviator sunglasses. I det gamle ordtaket heter det at “over skyene er himmelen alltid blå”, så skal man oppholde seg der oppe bør man ha med seg gode solbriller. For en pilot er det viktig at solbrillene dekker hele synsfeltet og derav den store, lett buede formen. Det tok ikke lang tid før man oppdaget at disse solbrillene gjorde seg godt på solfylte dager nede på bakken også. Dermed var en ny trend skapt.

Les også: Solbriller beskytter øynene.

Komplette solbriller

Som solbriller er pilotbrillene komplett. De store flatene buer seg med ansiktsformen og sørger for beskyttelse i hele synsfeltet. Formen er altså viktig, men kanskje enda viktigere er kvaliteten på glasset. I dag vet vi at det ikke holder at glasset er mørkt, det må også kunne filtrere sollyset slik at øynene våre ikke blir utsatt for uheldig, eller direkte farlig, stråling. Et par pilotbriller med godt kvalitetsglass sørger for den aller beste beskyttelsen vi kan få.

Harry solbriller? Nei da!

Eller kanskje, jo da… Igjen er det motebildet som råder og styrer vår smak til enhver tid. Mens pilotbrillene alltid har vært populære innen enkelte yrkesgrupper, har bruken av pilotbriller i moteindustrien variert stort. På 1970-tallet ble brillene bare større og større, solbrillene også, og pilotbriller ble hot som bare det. Men i det Elton John og alle oss andre beveget oss innover i 1980-årene var det mange som la pilotbrillene på hylla, eller lot de bli liggende i hanskerommet i bilen. Igjen var de bare å se på piloter, samt fedre som nektet å innse at 70-tallet definitivt var over.

Se utvalget pilotbriller for herrer og damer.

Praktiske solbriller

Men pilotbrillenes tid var ikke over. Med den økende bevisstheten om solstrålenes mindre hyggelige sider, samt kunnskapen om ozonlagets variasjoner, har solbrillenes ukronede konge igjen vent tilbake. De passer kanskje ikke til alle slags klesstiler, men de passer utmerket til alle skyfrie dager og spesielt innenfor sport og fritid er de uovertreffelige. Det er heller ikke få som har et par pilotbriller liggende i bilen, her er de i sitt rette element. Et lite minus for de som gjerne vil tjene seg rike på pilotbriller er kanskje at disse brillene nok neppe kommer til å slå an hos damene med det første.

Les 11 fun facts om solbriller.