3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller – Mote og nytte

Et par gode solbriller er noe alle og enhver trenger uansett alder, enten man vil ha det for å piffe opp antrekket eller bare for å beskytte øyne mot den sterke sola. Det finnes utrolig mange solbriller, og noe for enhver smak uansett om du liker ensfargede og anonyme solbriller, eller om du foretrekker noen fargerike og spennende briller.

De fleste forbinder bruk av solbriller med sommersola, men det er viktig å huske å beskytte øyne mot UV-stråling på vinteren også. Dette gjelder spesielt når man er på fjellet hvor sola er sterk og reflekteres i den hvite snøen, og en hyttetur i påsken krever et par gode solbriller hvis man vil unngå risiko for øyeskader.

I likhet med klær er solbriller en typisk ting som er med på å definere hvem man er og hvilken stil man har, og de kan være et viktig bidrag til helhetsinntrykket av en person. Den moteriktige vil gjerne ha solbriller som er trendy akkurat for det året, mens andre klarer seg fint med tidløse solbriller som aldri går av moten. Her er det personlig stil som må avgjøre hva man skal gå for. Et godt tips er å eie ett eller to par med de klassiske solbrillene som aldri blir umoderne, og friske opp samlingen med noen få moderne solbriller også. Man vet aldri helt om årets moter fortsatt er like kult neste år, men da har man i alle fall de klassiske solbrillene å falle tilbake på.

Solbriller som aldri går av moten

Dersom man ønsker tidløse solbriller som kan brukes sommer etter sommer uten at de blir umoderne, så er Warfarer er perfekt valg. Dette begynte som en type Ray-Ban solbriller som ble ekstremt populære helt fra 1950-tallet, og i dag er det en helt egen solbrillestil som ser ut til å være moderne år etter år.

Wayfarer-solbriller trenger ikke lenger å være Ray-Ban, og det finnes billige solbriller i samme Wayfarer-fasong til en brøkdel av prisen. Denne typen solbriller passer så godt som alle ansiktsformer, og kan brukes av både kvinner og menn. Disse klassiske sommersolbrillene kan kombineres med både hverdagslige og finere antrekk, og er et godt valg dersom du bare skal ha ett par med solbriller.

Selv om de fleste forbinder Wayfarer-solbriller med nokså mørke farger som grå, sort eller brun, så trenger det ikke nødvendigvis å være slik. Det er ikke noe problem å bruke Warfarer-solbriller i sterke farger, som for eksempel fargede glass eller sterke farger på innfatningen. Dette gir deg en mer leken stil, og passer helt perfekt til sommerfester hvor man ellers har på fargerike klær.

Alle bør ha et par Wayfarer-solbriller liggende i skuffen hjemme, enten man går for de klassiske i rolige farger eller de moderne versjonene i sterkere farger. Dersom du har et par i sort er du garantert å ha et solbrillepar som passer til mer eller mindre alle antrekk, og dette er jo genialt å ha liggende i skuffen når man bare trenger et par solbriller for å gå ut av huset.

De kule pilotsolbrillene

De fleste av oss har et forhold til pilotsolbriller fra før av, og dette er jo tøffe solbriller vi pleier å forbinde med kule personer på film og på TV. Pilotsolbriller slår sjeldent feil, og passer ekstra godt til alle som har en litt leken og rocka stil, men kan også gå godt til finere antrekk. Denne typen solbriller sitter godt på hodet samtidig som den gir en følelse av frihet og lekenhet, så hvorfor ikke gå for et par pilotbriller i sommer?

De klassiske pilotbrillene kommer med svart glass og en tynn metallramme, og også disse passer til de fleste anledninger uansett om man skal en tur på stranda eller på casino. Man trenger ikke å være redd for at de ikke skal matche resten av antrekket, så med et par slike kan man bare raske de med seg uansett hva man skal.

Det finnes selvsagt mer spennende pilotsolbriller også, og man kan for eksempel få pilotstolbriller med ramme i sterke farger som turkis, rosa, lilla, oransje, blå eller rød. Disse blir et mye mer naturlig blikkfang, og er perfekt for alle som ønsker å tiltrekke seg oppmerksomhet ved bruk av solbrille sine. Det er også mulig å velge en utradisjonell fasong på pilotbrillene, og i dag kommer det mange ulike variasjoner på denne gamle klassikeren. De tøffe pilotsolbrillene passer kanskje ekstra godt hvis man er på kjøretur i en bil eller kanskje er på sjøen i en båt.

Kjøp et par trendy solbriller

Det er få ting som får det til å virke like moteriktig som å ha solbriller som er trendy, og heldigvis trenger man ikke å punge ut flere tusenlapper for dyre merkesolbriller selv om man vil ha moteriktige solbriller. Billige solbriller kan nemlig se nesten identiske ut som de dyrere merkesolbrillene!

En av de store solbrilletrendene de siste årene er store solbrilleglass som gjerne blir kalt oversized solbriller. Dette er akkurat som navnet sier, solbriller som er skikkelig store. For kvinner kan det se ut som om de ikke kan bli store nok, og jo større jo mer moderne! Her snakker vi om størrelser fra og med pilotsolbrillestørrelse og oppover. Det er ikke slik at det må være visse typer oversized solbriller, og nesten all slags type solbriller i stor versjon er moderne og trendy.

Det er også moderne med fargerike solbriller for både kvinner og menn, og solbriller i knalle farger slår ofte an. Det er ingenting i veien for å ha farge på glasset heller, og både samme farge som innfatningen eller en annen farge fungerer så lenge det passer til resten av antrekket.

Hos kvinner er det dessuten veldig trendy med katteøynesolbriller, også kjent som cateyes. Dette er solbriller hvor det er en spiss kant i det øverste, ytterste hjørnet, noe som får solbrillene til å minne om katteøyne. Dette har vært populært de siste årene, og moten ser ut til å helle mot at smalere solbriller blir mer og mer trendy. Så et par katteøynesolbriller kommer ikke til å slå feil i sommer.

Ellers er det blitt trendy med mønster på rammen på solbrillene, og denne trenden går gjerne i kombinasjon med de andre trendene som oversized solbriller. Et mønster med høy kontrast på fargene blir raskt et stort blikkfang, og passer godt for motebevisste personer som ønsker å bruke trendy solbriller for å toppe antrekket.

Beskytt øyne dine både på sommeren og vinteren

Selv om solbriller er et viktig verktøy for å definere hvilken stil man har må man ikke glemme at man i hovedsak bruker dem for å blokkere ut farlige stråler som kan skade øyne. I bunn og grunn filtrerer solbrilleglasset vekk ultrafiolett stråling, for dessverre klarer ikke pupillene denne jobben når det er sterkt sol.

Dersom man ikke bruker solbriller kan man oppleve noe som heter fotoelektrisk keratokonjunktivitt, også kjent under det mer folkelige navnet snøblindhet. Dette er noe man kan oppleve hvis hornhinnen forbrennes eller får sår som følge av UV-stråling, og kan gi kraftig smerte og kraftig lysskyhet. Selv om det ofte går over av seg selv er det mulig å få permanente skader, og mange som sliter med sykdommen grå stær har det som følge av UV-stråling mot øyne.

Med et par solbriller trenger man derimot ikke å bekymre seg over dette i det hele tatt, og alle solbriller som selges i Europa med CE-merke oppfyller kvalitetskrav om en god beskyttelse mot UV-stråler. Det er ikke funnet noen sammenheng mellom pris på solbriller og hvor godt de beskytter mot UV-stråler, så det er ingen grunn til å velge dyre solbriller. Om man kjøper solbriller til flere tusenlapper er det akkurat like god beskyttelse som når man kjøper et par til 100kr.

Når man skal velge solbriller til påskesola eller andre situasjoner hvor man trenger solbriller mens det ennå er snø, så må man huske på å velge noen som gir god beskyttelse fra undersiden også, ettersom UV-stråler kan reflekteres i snøen, og skade øyne på den måten. Så velg et par solbriller som ikke har en glipe nederst, men som heller sittet tett på kinnet.

Ikke glem solbriller til barna

Det er fort gjort å kjøpe flere par solbriller til seg selv, men man må ikke glemme at også barna trenger solbriller når sola skinner ute. Allerede første sommeren de lever må barn ha solbriller når de ferdes utendørs i sterk sol, og solbriller til barn trenger verken å være kjedelig eller dyrt. Akkurat som til de voksne får man kjøpt flere kule stiler på solbrillene til barna, og det er gjerne vanlig å ha sterkere farger eller kule mønstre på barna sine briller.

Når man skal kjøpe solbriller til barna bør man finne noen som både ser kule ut og sitter godt. Det viktigste er jo at de sitter på hodet selv om barnet er i aktivitet, slik at de ikke får sterkt sollys rett på øyne når sola skinner på sitt sterkeste.

Akkurat som med de voksne sine solbriller er det slik at billige solbriller er like bra som dyre solbriller så lenge de oppfyller CE-merkingen, så man trenger ikke å være redd for å slå til på et godt tilbud. Gjør heller smarte innkjøp, og dropp å bruke flere tusenlapper på solbriller hos en optiker.