3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Trendy solbriller

Et par solbriller kan være med på å gjøre et kjedelig sommerantrekk til et friskt og spennende et, og det er ingen tvil om at moteriktige solbriller er en viktig del av motebildet på sommerhalvåret. Å bruke moteriktige solbriller viser at man bryr seg om detaljene, og et par trendy solbriller som matcher resten av antrekket kan virkelig gjøre helhetsinntrykket mye bedre.

Solbrillemoten er som klesmoten generelt, og det er trender som endrer seg fra år til år, mens visse trender holder seg moderne over flere år på rad. Dersom man vil være så moteriktig som mulig må man regne med å kjøpe nye solbriller hvert år og pakke vekk de fleste av fjorårets briller, samtidig som man kan ha noen av klassikerne som en reserve.

Det er ofte større variasjon og mer lekenhet med årets solbriller hos kvinner enn hos menn, noe man også gjerne ser tendenser til ellers. Solbrillemoten hos kvinner åpner for store og fargerike solbriller som fanger oppmerksomheten til folk, mens de trendy solbrillene for menn er hakket mer nøytrale.

Dette er årets solbrillemote for kvinner

For kvinner er årets solbrillemote leken og spenstig, og en av de største trendene er store solbriller. Det har vært en tendens til at solbrillene bare skal være større og større, og denne trenden ser ikke ut til å stoppe. Slike solbriller kalles for oversized solbriller, og de mest moderne solbrillene kan gjerne dekke både kinn og deler av pannen. Dette er for øvrig et moteelement som er enkelt å matche med andre ting, for det kan liksom ikke slå feil med et par store solbriller. Kombiner det gjerne med noen av de andre av årets motetrender, så har du garantert noen moteriktige solbriller som kommer til å slå an på hagefester i sommer.

Sterke farger er også en av årets store solbrillemoter, og både glass og ramme kan gjerne ha sterk farge. Her kan du enten ha knallgrønn, dyp blå, knæsj rosa eller neongul ramme, mens glasset gjerne har en litt roligere farge. Det er sjeldent å se de anonyme brune, sorte eller grå solbrillene i samlingene til de store motemerkene, så unngå dette hvis du vil være moteriktig.

Tykke rammer er veldig moderne om dagen, og som nevnt kan det gjerne være sterk farge på rammen. Kombinert med en tykk ramme blir det et realt blikkfang, og vil man ta det hakket lenger kan man også ha et mønster eller trykk på rammen. Mønsteret er med på å gi kontrast til rammen slik at den ikke lenger kun er ensfarget, og dersom man bruker et slik solbrille sammen med et fint og sommerlig antrekk kan man se riktig så moteriktig ut.

En annen stor mote er katteøynesolbrille, kjent som cateye glasses på engelsk. Dette er solbriller med en liten vipp øverste i de ytterste hjørnene på solbrillene slik at man får en fasong som minner om katter sine øyne. Dette har allerede vært både trendy og populært i en del år, men det er ingen grunn til å tro at det går av moten med det første. Smale solbriller med tydelig katteøyne er spesielt moteriktig, og de må gjerne være så tynne som du er komfortabel med. Katteøynesolbriller må gjerne kombineres med de andre trendene for årets solbrillemote, så gå for noen med sterke farger eller tykk ramme hvis du vil være på den sikre siden.

Dette er årets solbrillemote for menn

Det er mange av de samme trendene som gjelder for årets solbrillemote for menn, selv om det hele er et hakk roligere enn for kvinner. Det er likevel trendy å ha et par solbriller i sterke farger, så det er bare å kjøre på med grønn, blå eller rød ramme på solbrillene. Gå gjerne for en tykk ramme i tillegg for å gjøre de ekstra synlige. Størrelsen på solbriller for menn trenger ikke å være like stor som hos kvinner, og et godt råd for å holde seg moteriktig er å ikke velge noen med større glass enn det man får på pilotsolbriller.

Katteøynesolbriller fungerer for menn også, selv om det ikke er like vanlig å se dette hos menn som hos kvinner. Man skal derimot ikke velge like smale katteøynesolbriller som kvinnene, men heller gå for noen i normal størrelse med en litt mindre markert kant. Disse blir dermed litt mer nøytrale enn kvinnene sine katteøynesolbriller, men hvis man vil være ekstra leken med årets solbrillemote kan man velge noen med et sterk eller halvsterk farge på rammen.

Match solbrillene til stilen og antrekkene dine

Det er mange ulike trender som gjør solbriller moteriktige, og så lenge man følger tipsene i denne artikkelen kan man velge og vrake hvilke solbriller man vil bruke. Ettersom det er såpass stort spenn i hva som er moteriktig er det viktig å matche solbrillene med resten av stilen og antrekket, og finne noen par solbriller man er komfortabel med. Dersom man liker å gå i fargerike klær er det klart at man bør velge solbriller med sterke farger og mønster på innfatningen, og tykk ramme for å vise frem disse. Dersom man heller har klær i få farger kan et par store solbriller i mattere farger passe bedre til antrekket.

Solbrillene som er moteriktige år etter år

Selv om det er trendene for hva som er moteriktige solbriller forandrer seg fra år til år, er det også visse typer solbriller som aldri går av moten. Det fine med disse er at selv om man ikke er direkte moteriktig med disse, så er man heller ikke harry. Så de som ikke bryr seg veldig om å være moteriktige kan gjerne kjøre på med et par tidløse solbriller som kan brukes flere år på rad.

De beste tidløse solbrillene er Wayfarer-solbriller eller pilotsolbriller. Disse fungerer godt for begge kjønn, og har vært kule de siste tjue årene. Det ser heller ikke ut som om de kommer til å bli umoderne med det første, så det er et trygt valg for deg som foretrekker å ha et par solbriller som kan brukes fire-fem år på rad, og heller vil bytte ut solbrillene fordi man roter dem bort enn fordi de går av moten.