3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller til praktiske formål

Alle bør vi eie minst ett par solbriller, uansett yrke, hobby og livsstil. Det fins likevell situasjoner og omstendigheter hvor gode solbriller er ekstra viktig. Vi har alle opplevd å bli blendet av solen. Som regel går det bra, men i mange situasjoner er det også essensielt å kunne se klart og tydelig. Ute i trafikken, enten man sitter bak rattet eller skal krysse veien til fots, kan sterkt sollys være livsfarlig.

Ha solbriller i bilen

Har du bil bør du også ha et par gode solbriller i hanskerommet til en hver tid. Vi bør faktisk tenke på solbrillene som sikkerhetsutstyr på lik linje med varseltrekant og refleksvester. Vi bør i tillegg være litt observante når vi plukker ut solbriller til bilkjøring, ikke alle typer egner seg nemlig like godt. Bilprodusenten har nemlig allerede lagt inn UV-beskyttelse i frontglasset og dette kan senke kvaliteten på dine egne solbriller. Spør spesielt om dette hos brilleforhandleren. De fleste nye bilmodeller har nå egne lommer eller holdere for solbriller lett tilgjengelig for sjåføren.

Les også: Sjåfører risikerer hudkreft på grunn av UV-stråling.

Der solen alltid skinner

Piloter befinner seg mesteparten av arbeidstiden i et miljø hvor solen alltid skinner, nemlig over skyene. Derfor ble da også et par “spesialsydde” solbriller utviklet for piloter i 1930-årene. Disse ble kalt Aviator sunglasses, bedre kjent som pilotbriller i dag. Disse solbrillene er heldekkende og gir god beskyttelse i hele synsfeltet. Ikke så rart derfor at de også har blitt meget populære nede på bakken. Pilotbriller har kommet og gått i motebildet, men for piloter og bilførere har det vel egentlig aldri vært noe alternativ. Ikke for Tom Cruise heller forresten…

Solbriller og sport

Sport og fritid er menneskelige sysler som i veldig stor grad går for seg utendørs og derfor trenger vi gode solbriller (det finner du på Solbriller.com). Hvit snø og skyfri himmel er vakkert, men vi vet alle hvordan snøen reflekterer sollyset og kan bli så skarpt at det gjør fysisk vondt i øynene. Solbriller hører derfor med på skituren. Liker du å bevege deg raskere, ned slalombakken eller kanskje på sykkel? Da vet du hvor viktig det er å kunne se godt. Det fins et meget godt utvalg solbriller for sport og fritid, mange er spesiallagd for enkelte idrettsgrener eller aktiviteter. Bruker du solbriller beskytter du ikke bare deg selv, men også de andre som holder på rundt deg. Et annet sted hvor vi nordmenn liker å oppholde oss, og hvor solbriller er like behagelig som viktig, er på og ved havet.

Solbriller i verdensrommet

Solbriller kommer i mange varianter og en av disse er faktisk visiret på astronautenes hjelmer. Her nede på jorden blir vi beskyttet av atmosfæren, men der oppe er lyset bokstavelig talt nådeløst. Astronautenes visir beskytter mot mye mer intens UV-stråling enn nede på bakken og astronautene trenger også beskyttelse mot infrarød stråling. Visiret er dekket med et tynt lag med gull for ekstra beskyttelse. Astronautene på den internasjonale romstasjonen bruker faktisk spesiallagde solbriller også på innsiden av stasjonen.
Solbriller hører ikke kun til sommer og trend, men har stor verdi for både atleter og forskjellige yrkesgrupper.