3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller beskytter mot solblindhet

Det sies at ca. 80% av våre sanseopplevelser kommer via synet. Det er altså all grunn til å ta godt vare på øynene våre. Midlertidig blindhet kan oppstå av for sterkt lys. Snøblindhet er ikke en varig tilstand og er i dag relativt lett å behandle, men det er smertefullt og kan raskt ødelegge den perfekte påsketuren i fjellet.

Solbriller er obligatorisk utstyr

Når påskeferien på fjellet planlegges er solbriller obligatorisk utstyr. Få nordmenn kan tenke seg noe vakrere enn snøhvite fjell badet i varmende sollys, men dette lyset er ikke å spøke med. Vi vet alle hvor vondt det kan være å få sterkt lys i øynene. Er vi ubeskyttet kan dette lyset faktisk lage brannskader på øyets hornhinne, så sterkt er det. Ultrafiolett lys er spesielt skadelig, noe alle sveisere er meget oppmerksomme på. Velg derfor gode solbriller som dekker hele synsflaten når dere skal ta turen til fjells vinterstid. Dette vil gi dere både en vakrere og tryggere opplevelse.

Solbriller i andre sammenhenger

Av alle reflekterende overflater vi møter i naturen, er det helt klart snø som reflekterer sollyset aller best. I byen og til skogs er dette sjeldent et problem, men på bare vidder en solfylt dag må vi beskytte oss. Andre steder vi nordmenn liker å oppholde oss har lignende kvaliteter, spesielt havet. I likhet med fjellet, er også havet en enorm flate som omgir oss på alle kanter og som kan gi meget sterke lysrefleksjoner. Man blir sjelden snøblind på havet, men man kan oppleve å få sterkt redusert syn samt smerter i øynene. Redusert syn på grunn av sterkt lys kan også oppstå i områder med mye, lys sand.

Solbriller på storbyferie

Storbyer er kanskje ikke det de fleste kombinerer med behovet for solbriller, i alle fall ikke som beskyttelse mot sterkt lys. Men dagens moderne storbyer består i stadig større grad av bygninger med store, glassbelagte flater. Dette er vel og bra for belysningen nede på gateplan. De store skyskraperne blokkerer jo solen og gjør gatene langt der nede mørke og utrivelige. Men samtidig reflekterer glassfasadene også mye lys og kompenserer dermed noe for skyggene de skaper. Denne lysrefleksjonen er alikevell ikka alltid behagelig og den kan komme fra absolutt alle retninger. I en travel, moderne storby er det altså viktig å sørge for et godt syn og sikre seg et par gode solbriller.

Solbrillemote- og funksjon

Solbriller ble først og fremst utviklet med tanke på funksjonen og det var flyindustrien som startet denne utviklingen. I dag kommer ofte funksjonen litt i bakgrunnen, det er motebildet som har tatt over vårt valg av solbriller til en hver tid. Heldigvis går det helt fint å kombinere funksjon med trend, vi kan ta oss godt og moteriktig ut og være riktig beskyttet på samme tid. De fleste motehus tilbyr stilige solbriller i stor variasjon som har glass og filtre av meget høy kvalitet.

Kjøp solbriller hos Solbriller.com