3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Kan en kjøpe solbriller med styrke?

Selv om solbriller og vanlige briller er mer eller mindre ser helt like ut, har de en helt ulik funksjon. Vanlige briller er som kjent brukt for å korrigere dårlig syn ved bruk av glass som gjør opp for dette, mens solbrillene på sin side i hovedsak kun er til for å beskytte mot skadelige UV-stråler, eller for å begrense refleksjon fra overflater som vann, asfalt eller snø.

Men hva gjør man dersom man trenger både vanlige briller og solbriller? Kan en kjøpe solbriller med styrke? Svaret er ja, men i likhet med vanlige briller krever det i utgangspunktet spesiallagde solbriller for synet ditt. Solbriller med styrke er akkurat det man tenker, nemlig solbriller med både UV-beskyttelse og styrke på glasset. Man kan få solbriller med styrke uansett hvor dårlig syn man har, og det finnes til og med solbriller med progressive glass.

En av de kjipe tingene med å trenge solbriller med styrke er at man ikke kan kjøpe billige solbriller, men helst må bestille det via optikeren sin. Dette koster ofte ganske mye mer enn hos en solbrilleforhandler som selger billige solbriller, selv om man går for en av de billigste variantene hos optikeren.

Som regel kan man bestille mer eller mindre alle solbriller med styrke fra optikere, men man må regne med å betale ekstra for å få styrke på glassene. Prisen varierer stort, og avhenger både av optikeren, styrken du trenger, og solbrillene du skal kjøpe.

Kan man bruke solbriller med linser?

Et godt alternativ til å bruke solbriller med styrke er å bruke linser med solbriller over. På denne måten trenger man ikke å kjøpe dyre, spesiallagde solbriller, men kan heller ta på et par linser som korrigerer synet om morgenen, og bruke helt vanlige solbriller resten av dagen sammen med disse.

Fordelen med å bruke linser sammen med solbriller er at man ikke trenger å bruke store summer på ett enkelt par med solbriller, og heller kan ha noen linser liggende, og kan kjøpe et lite utvalg av solbriller. Dersom man først skal kjøpe solbriller med styrke er det kjedelig om solbrillene ikke matcher antrekket sitt den dagen, men med kombinasjonen av linser og solbriller kan man har et lite utvalg av solbriller til enhver anledning uten å måtte ut med mye penger for å få en grei solbrillesamling.

Solbriller med fargeskiftende glass

Et godt alternativ til å ha et par solbriller med styrke i tillegg til de vanlige brillene er å ha et par solbriller med fargeskiftende glass, også kjent som briller med fotokromatiske glass. Dette er solbriller som faktisk skifter farge når de utsettes for sol via en kjemisk reaksjon mellom stoffer i glasset og UV-stråler.

Fargeskiftende glass reagerer ikke på kunstig lys, så innendørs fungerer brillene akkurat som vanlige briller. Når man kommer ut i sola vil de derimot automatisk mørkne og fungere som solbriller. Disse brillene har 100 % blokkering av UV-stråler, så de gjør jobben like godt som vanlige solbriller med CE-merking. Dette er et godt valg for de som bare vil ha det enkelt, men det er naturligvis ikke like greit å ha moteriktige solbriller som også kan brukes innendørs i hverdagslige situasjoner, ettersom det er ganske stor forskjell på hva som er moteriktig for solbriller og vanlige briller.