3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Hvorfor er det fortsatt viktig å bruke solbriller om vinteren?

Vinteren bringer triste dager og fallende temperaturer, men ikke legg vekk skyggene. Å bruke solbrillene når det er kaldt er like viktig som å skjerme deg mot solens stråler når det er varmt.

Så hold disse solbrillene rundt (eller velg et spesielt vinterpar) for å holde øynene dine komfortable og beskyttet mot de harde vinterelementene. Ta en titt hos en nettside som for eksempel ReviewsBird, som har en stor guide om alt innen tilbehør. Det er jo noe man ikke helt er klar over man trenger, før behovet plutselig er der.

Her er fem grunner til at du bør bruke solbrillene dine om vinteren:

1. Solbriller beskytter øynene dine mot UV-stråler om vinteren

Et stort spørsmål alle stiller: Bør du bruke solbriller om vinteren?

Kort sagt, ja. Uansett årstid trenger øynene dine beskyttelse mot solens ultrafiolette stråler.

Til tross for helserisikoen og advarslene, finner forskningen fra Vision Impact Institute at mens 75 prosent er bekymret for UV-sikkerhet, bruker bare 31 prosent solbriller når de går utenfor.

For optimal øyesolsikkerhet anbefaler American Optometric Association å bruke solbriller som blokkerer 99% til 100% av både UVA- og UVB-stråler og skjermer ut 75% til 90% prosent av synlig lys.

2. Solbriller bør brukes til vinteraktiviteter

Solbriller er ikke bare for solfylte dager på stranden eller i bakkene. Faktisk burde alle beskytte øynene om vinteren også.

For voksne bør solbriller være en del av alle kjørerutiner på dagtid. Fordi en bils frontrute gir svært lite beskyttelse mot UV-stråler og gjenskinn, er vernebriller nødvendig for sikkerheten.

Utendørs fritid og trening som ski, løping og fotturer krever også riktige briller for å holde aktiviteter lett for øynene, uansett alder.

Spør øyepleieren din om anbefalinger for de riktige solbrillene som passer til aktivitetene og livsstilen din.

3. Solbriller av høy kvalitet avverger noen øyesykdommer

Vellagde solbriller gjør mer enn bare å holde øynene dekket og komfortable.

Faktisk kan det å bruke et par solbriller av høy kvalitet også bidra til å forhindre visse øyesykdommer relatert til solen, inkludert grå stær, makuladegenerasjon, pinguecula og pterygia.

Grå stær er den ledende årsaken til blindhet i verden, ifølge Verdens helseorganisasjon, med mange tilfeller som antas å være forsterket av UVB-stråler.

Makuladegenerasjon kan også oppstå etter ubeskyttet soleksponering, sammen med pinguecula og pterygia, som forårsaker gulaktige og hevede støt på det hvite i øynene.

Så uansett om været ser lyst eller snørikt ut, sørg for å ta med deg solbrillene til enhver tid for å holde øynene klare og sunne.

4. UV-stråler forsterkes om vinteren

Hvis solbriller er for å blokkere solen, bør de fortsatt brukes på triste vinterdager?

Ja. Og i noen tilfeller er det enda viktigere å bruke solbriller i kaldt vær.

Mens solen står lavere på himmelen i vintermånedene, er UV-strålene like intense. Og i noen tilfeller gir de kalde månedene faktisk en risiko for dobbel eksponering for UV-stråler.

Sollys spretter av våte og isete omgivelser, produserer gjenskinn og dobler vår eksponering for skadelige UV-stråler. Så hvis det er vått eller snø ute, sørg for å ta med de polariserte solbrillene dine for å beskytte øynene mot gjenskinn.

5. Solbriller og vernebriller forhindrer snøblindhet

Som nevnt ovenfor er vann en av de mest reflekterende overflatene. Og uansett om solen er fullt synlig eller ikke, å være på eller i nærheten av snø eller is øker mengden UV-stråling du mottar.

Mange vintersportaktiviteter foregår også vanligvis i store høyder, hvor solens UV-stråler er sterkere.

Når de kombineres, dobler reflekterende overflater og store høyder risikoen for å få solbrente øyne. Dette midlertidige synstapet er også kjent som «snøblindhet» eller fotokeratitt.

I tillegg til å forhindre snøblindhet, kan solbriller fra november til mars bidra til å redusere vinterskinn og synsrelatert hodepine. Så hvis du kjører i bakken, er det viktig å velge passende solbriller for ski og snowboard.

Slik finner du dine perfekte vintersolbriller

Enten du kjører snøscooter regelmessig eller ikke, er det viktig å finne de riktige solbrillene som passer dine behov i kaldt vær.

Planlegg en synsundersøkelse og diskuter vinteraktivitetene dine med legen din. Din øyepleier vil hjelpe deg med å finne de riktige brillene for å holde titterne beskyttet og komfortable gjennom vintermånedene.

Viktig å passe på

Uansett hvor du befinner deg i landet så er du nok fint klar over hvor stor risiko vintersolen fører med seg, så det er viktig å passe på at du ikke lider for mye av det. Forhåpentligvis har vår artikkel her hjulpet litt, i det minste når det kommer til å fortelle om potensielle farer du kanskje ikke var klar over?

Det er dog løsninger på alt, og vintersolbriller er helt ideelt i denne sammenheng. Ta en titt og gi det en sjanse, spesielt om du har hatt problemer med dette fra før av. Da kan det være en fin løsning på noe du har slitt med, og det er godt nok i seg selv!