3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Hva er best, solbriller med eller uten styrke?

Å kunne velge er en fin ting og heldigvis kan vi foreta mange valg hver dag. Dette gjelder også når vi skal kjøpe solbriller. Utvalget er enormt og vi finner rimelige solbriller, merkevarer til en høyere pris, solbriller med mørke glass, farget glass eller solbriller med og uten styrke. Når det gjelder solbriller med og uten styrke så er det også en rekke praktiske ting å ta hensyn til når vi velger. Er det virkelig nødvendig med styrke i brillene, så er valget klart. Vi må nødvendigvis kunne se ordentlig og dersom vi bruker briller til daglig må man velge solbriller med samme styrke som brillene.

Solbriller uten styrke

Solbriller uten styrke beskytter like bra mot UV-stråler som dem med styrke. Og det spiller heller ingen rolle om glassene er mørke eller lyse. Det er UV-strålene som er det skumle ved sollyset og derfor det viktigste. Selve sollyset er kanskje det som plager øynene mest og er selve grunnen til at vi bruker solbriller, men det er altså UV-strålene vi skal unngå. Begge typer glass, altså både lyse og mørke, beskytter mot UV-stråler. Forskjellen ligger i at de lyse glassene stopper ca. 10% av sollyset, mens de mørke glassene stopper mer enn 50%. Derfor blir valget mellom lyse eller mørke glass en smakssak.

Solbriller med styrke

Når det gjelder solbriller med styrke (vi selger ikke dette, men de gjøre det hos Trendhim), så vil disse beskytte mot UV-stråler på samme måten. Noe av forskjellen på solbriller med og uten styrke er også om glassene faktisk kan byttes. Har du derfor en solbrille du er glad i, men ønsker å bytte til glass med styrke, så er det langt fra sikkert det lar seg gjøre. Dette henger sammen med at innfatningen ikke alltid er solid nok til at den tåler å få byttet glass eller at brillen ikke er produsert slik at glassene kan byttes. En fordel med solbriller med styrke er selvsagt at du beholder det normale synet ditt om du er vant med å bruke briller, og dette kan også være en nødvendighet når du f.eks. er ute og kjører bil.

Bruker du linser er det ikke nødvendig med solbriller med styrke, men bruker du derimot briller fast, sørger solbriller med styrke for at du fortsatt kan se like godt som ellers samtidig som du får beskyttelse mot skarpt sollys og UV-stråler.