3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Derfor bør du alltid ha solbriller i bilen

I tillegg til å beskytte øynene dine mot skadelige UV-stråler, har solbriller en ekstra funksjon når du kjører bil – de øker nemlig sikkerheten i trafikken.

Det er ikke bare om sommeren du bør bruke solbriller når du kjører bil. Alle årstider kan by på sterkt sollys og gjenskinn som kan skape potensielt farlige situasjoner på de norske veiene, som for eksempel en lav høstsol mot våt og glinsende asfalt, eller snøhvite åkre i  motlys langs landeveien om vinteren.

Slik velger du solbriller med riktig glass

Hvilke glass du har i solbrillene har større betydning når du kjører bil enn når du for eksempel sitter på en fortausrestaurant og nyter en lunsj med gode venner. Riktige solbrilleglass beskytter bedre mot UV-stråling, samtidig som de gjør at du slipper å anstrenge deg så mye. Du slapper dermed bedre av og blir mer fokusert på trafikken rundt deg.

Bruker du briller når du kjører bil, bør du velge solbrilleglass med samme styrke som dine vanlige briller, slik at ikke synet ditt blir dårligere når du tar på solbrillene.

Slik oppbevarer du solbriller i bilen

Du bør alltid oppbevare solbriller i etuiet når du ikke bruker dem. Men noen biler har egne praktiske brilleholdere skjult bak et lokk. Dette kan gjøre samme nytten som det tilhørende etuiet.

Det du ikke bør gjøre, er å la solbrillene ligge løst på dashbordet. Hvis bilen står i sola, kan temperaturen inne i bilen bli så høy at det kan være skadelig for solbrilleglassene, som rett og slett kan krakelere.

Det er også lurt å ha en egen pussefille til solbrillene, da rene solbrilleglass uten riper absolutt er å foretrekke. Du bør derfor ikke pusse brillene med skjortekanten eller andre tekstiler.

Solbriller er mer enn bare image

Mens noen bruker solbriller først og fremst for å se kule ut, eller for å skjule øynene når de spiller poker, bruker andre solbriller for å ikke skade øynene på lang sikt. Det kan du nemlig gjøre hvis du aldri bruker solbriller, eller bruker billige solbriller med glass som ikke beskytter godt nok mot UV-stråler.

Det trenger ikke engang være direkte sollys for at ultrafiolette stråler kan være skadelig for øynene dine. Du kan også oppleve å få lettere hodepine av å ikke bruke solbriller, eller få tørre øyne med irritasjon og kløe.

Viktig å tenke på når du skal kjøpe solbriller

Du vil raskt merke at det ikke lønner seg å være gnien ved valg av solbriller. Kvalitet koster, men det er absolutt verdt det. I tillegg til at du bør velge solbriller med glass som beskytter mot UV-stråling, bør du også sørge for at modellen du velger dekker godt rundt øynene. De bør selvfølgelig også være behagelige å ha på.

Du kan med fordel ha flere par solbriller til forskjellige anledninger. Noe som også gjør det enklere å matche ulike antrekk. Men hvis du kjører bil, bør du alltid oppbevare solbriller i bilen, både for din egen skyld og for passasjerer og andre trafikanter.