3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Billige solbriller er like gode som de dyre

Når det blir vår og sommer så kommer solen også gjerne frem. Vi er mange som skynder oss ut for å nyte den, spesielt når vi har måtte unnvære den i en lengre periode om vinteren. Det er nettopp da vi er nødt til å være litt forsiktige. På dager hvor solen skinner fra en skyfri himmel blir du utsatt for solens skrape lys og ikke minst den usynlige og skadelige ultrafiolette strålingen.

Beskytt øynene dine

Du har sikkert hørt det før, men vi gjentar det gjerne. Det er solens UV-stråler som skader øynene dine og derfor er det en god idé å bruke solbriller. Når du ikke bruker solbriller vil det skarpe sollyset trenge inn i øynene dine og dette kan medvirke til at synet ditt blir svekket. I verste fall kan du utvikle sykdommen grå stær. Derfor bør du alltid bruke solbriller når du er ute og nyter godværet.

Solbriller trenger ikke å koste mange tusen kroner. En av de mange diskusjonene som ofte dukker opp er spørsmålet om de dyre designer-brillene er bedre enn de billige solbrillene. Det har vært utført mange tester og det er Statens strålevern som utfører disse. Her har det blitt påvist ved flere anledninger at de billige solbrillene beskytter like bra mot de skadelige UV-strålene som de dyre solbrillene.

Hvilke briller er de beste

Siden det er bevist at de billige solbrillene er like bra som de dyre, så kan vi fokusere på å finne de brillene som er best. Dette kommer litt an på hva du skal bruke dem til. Det aller viktigste er at de beskytter mot UV-stråling og gjør de fleste. Du trenger derfor ikke å velge solbriller med mørke glass for å være bedre beskyttet. Det som er forskjellen er hvor mye sollys som slippes inn gjennom glassene. UV-strålingen filtreres bort, men de lyse glassene holder kun 10 % av selve sollyset ute. Derfor er denne type glass best når du skal se godt mens du er ute i solen. De mørke glassene sørger for at minst 50 % av sollyset blir ute og dette er en fordel når du skal sole deg på stranda eller befinner deg et sted hvor det er kraftig gjenskinn, f.eks. om bord på en båt.