3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

5 tips for å finansiere ferien

Ønsker du å ta en ferie, men har ikke oppsparte penger? Ikke bekymre deg, det er mange måter å finansiere ferien på. I dette blogginnlegget skal vi diskutere fem ulike metoder som du kan bruke for å betale for reisen.

Vi fortjener alle en ferie i den stressende hverdagen, men det er ikke alltid like lett å se hvor pengene skal komme fra. De hverdagslige utgiftene hoper seg fort opp. Det finnes derimot råd å få, og vi har i denne artikkelen fem gode tips som du kan benytte. Kanskje kan ett av disse tipsene hjelpe deg med å finansiere ferien din?

Nummer en: Ta opp et lån

Et alternativ er å ta opp et personlig lån i banken. Dette kan være en fin måte å finansiere ferien på hvis du har god kreditt og kan kvalifisere for en lav rente. Sørg for å lete etter de beste prisene og vilkårene før du søker. Da er det lurt å sammenligne forbrukslån nøye før du bestemmer deg.

Nummer to: Bruk reisekredittkort

Et annet alternativ er å bruke et reisebelønningskredittkort for å finansiere ferien. Dette kan være en fin måte å tjene poeng eller miles som du kan bruke til fremtidige reiser. Bare sørg for å betale hele saldoen din hver måned, slik at du ikke ender opp med å betale renter på kjøpene dine.

Nummer tre: Spar opp på forhånd

Hvis du vet at du vil ta en ferie, begynn å spare så snart som mulig. Dette kan være en fin måte å sikre at du har nok penger spart til å dekke reisekostnadene. Du kan enten sette til side et spesifikt beløp hver måned eller spare alle feriepengene dine på én gang.

Nummer fire: Bruk poeng fra flyselskap og kredittkort

Hvis du allerede har reisebelønningspoeng eller miles, kan du bruke dem til å finansiere deler av eller hele ferien. Dette kan være en fin måte å få mer igjen for pengene og unngå å betale renter. Bare sørg for å sjekke vilkårene og betingelsene knyttet til bruk av poeng eller miles.

Nummer fem: Selg noe du ikke bruker

Hvis du har noe av verdi som du ikke lenger bruker, bør du vurdere å selge det for å finansiere ferien. Dette kan være en fin måte å skaffe pengene du trenger uten å måtte ta opp lån eller legge noen ekstra belastning på økonomien.

Andre tips som kan være nyttige – reis på budsjett:

Bruk delingsøkonomien til å finne billigere overnatting, sære reiseguider, samkjøringsmuligheter og hjemmelagede måltider med lokale kokker. Du kan omgå den tradisjonelle reisebransjen med delingsøkonomiske nettsteder og få tilgang til lokalbefolkningen som bruker sine egne eiendeler og ferdigheter til å bli små reiselivsbedrifter med billigere priser. Dessuten vet lokalbefolkningen hvor de kan finne tilbud. De vet hvilket supermarked som er billigst, hvilke butikker som tilbyr best salg, og hvor man finner de hull-i-veggen restaurantene og barene med den smakfulle maten til de laveste prisene. Å snakke direkte med dem gir deg tilgang til den kunnskapen.

Disse nettsidene har endret reisespillet og gjort reise mer tilgjengelig for alle.

Bruk gratistjenester

Det er mange tjenester som forbinder reisende med lokalbefolkningen som er villige til å la dem bo hos dem gratis. Ved å bruke disse sidene vil du aldri måtte betale for overnatting. For mange år siden leste jeg om en fyr som reiste i årevis mens han bare var på Couchsurfing.

Jeg har brukt denne tjenesten dusinvis av ganger i løpet av årene og møter alltid fantastiske mennesker. Noen ganger får du et rom, noen ganger en sofa, noen ganger en luftmadrass, men det er alltid gratis.

Ideelt sett vil du betale tilbake vertens vennlighet ved å lage et måltid til dem, ta med en suvenir hjemmefra eller ta dem med ut for en drink. Men det vil fortsatt være mye billigere enn å betale for overnatting!

Det er også lokale Couchsurfing-gruppetreff som kan hjelpe deg med å få venner i den nye byen din.

Sammendrag

Det er mange alternativer tilgjengelig for de som ønsker å finansiere ferien. Sørg for å gjøre research og velg det alternativet som passer best for dine behov. Med litt planlegging og forberedelser kan du nyte en stressfri ferie som ikke sprenger banken!

Å reise på ferie skal tross alt ikke være forbundet med stress. Sett deg derfor ikke i en vanskelig situasjon økonomisk, bare for å reise. Finn et fornuftig alternativ som passer din økonomi. En ferie for å lade opp igjen til arbeidshverdagen er nok uansett akkurat det du trenger!