3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller til bilkjøring – hva er viktig å tenke på?

Vi har (dessverre) ikke alt for mange sommermåneder i Norge. Men nordmenn elsker å utnytte det lille finværet vi har hvert år. Derfor er det veldig populært å cruise rundt i bilen sin for å dra på stranden når gradestokken bikker 20 grader.

Solbriller er et «must» i så tilfelle. Mange undervurderer likevel viktigheten av å ha god solbeskyttelse når man kjører bil. BusinessToday India publiserte en lengre artikkel om viktigheten av å bruke solbriller når man kjører bil. Den er både lang og veldig god.

Denne artikkelen gir deg noen velmenende råd som både er til glede for deg og andre trafikanter.

1. Trafikksikkerhet først.

Design er sekundært. Som sjåfør bruker man solbriller rett og slett fordi man skal ha bedre sikt.

Du bør derfor skaffe deg noen enkle solbriller som har en normal brilleramme. Solbriller med alt for store rammer vil kunne hemme deg ved at dødvinkelen blir for stor. Da kan du stå i fare for å kjøre på andre gående, syklende eller kjørende bilister.

Den klassiske «Wayfarer»-modellen er et eksempel på en solbrille som gir deg svært gode synsvilkår.

2. Vær obs på gjenskinn fra andre biler og objekter

På fjellet snakker man om å bli «snøblind». Det er en tilstand hvor øyet blir «trøtt» av at gjenskinnet fra solen i snøen vil blende øynene dine.

Man tenker kanskje ikke så mye på det, men det samme skjer faktisk om sommeren. Da er det ikke gjenskinn fra snøen som er problemet. Men lakken på andre biler, takbokser og andre objekter i hardplast og aluminium som er problemet.

Derfor er det viktig at du bruker solbriller.

3. Kjøp polariserte solbriller

Siste tipset går på å betale litt ekstra for at brilleglasset skal være polarisert. Et polarisert glass betyr rett og slett at det demper skarpt lys, noe som er alfa & omega når du kjører bil.

Man skal allikevel regne med å måtte betale et par hundrelapper ekstra for at solbrille-butikken skal polarisere glassene dine. I mine øyne er det en svært god investering. Ikke bare øker det trafikksikkerheten for deg selv og andre. Det er også mye mer behagelig for øynene dine.

Konklusjon

Avslutningsvis kan vi kjapt gi et sammendrag av de viktigste faktorene når du kjøper solbriller som skal brukes til bilkjøring. Du skal ikke først og fremst bruke briller for å se kul ut for andre bilister. De fleste av dem bryr seg ikke om hvordan du ser ut. Det de bryr seg om er at du ikke er en fare for andre trafikanter.

Videre vil jeg anbefale deg å være obs på gjenskinn fra skinnende objekter. Den mest effektive måten å eliminere dette problemet på er å kjøpe seg solbriller med polariserte glass. Som tidligere nevnt er dette en investering som er verdt sin vekt i gull.

Helt til sist vil jeg også nevne et råd som kommer fra NAF angående fottøy. Mange lar seg friste av å bruke sandaler eller “flip flops” når de kjører bil til stranda. Det er STRENGT frarådet på grunn av at det naturligvis er mye vanskeligere å kjøre med slike “sko”. Det kan også være at flip-floppen setter seg fast i gasspedalen, og da er man virkelig ille ute.