3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Solbriller til barn

Det er ikke alltid like enkelt å få barna til å bruke solbriller, da det bare er ekkelt og skjemmende å ha på seg på stranden eller på høyfjellet. Men det er særdeles viktig å passe på barnas øyne i den sterke sola.

Foruten solkrem og solskjerming, er solbriller noe av det som kan bevare synet og kvaliteten på synsopplevelsene til barna. Dette føre også til at man slipper såre øyne, hodepine og andre plager.

Populære solbriller til barn

Solbriller til barn fokuserer gjerne på morsomme detaljer og fargesprakende uttrykk, men det er gjerne brilleglassene som er den viktigste delen av brillen.

For de minste barna

For de minste barna kan det være kjekt med en stropp som holder brillen på plass. Samtidig har glassene filter mot de farligste UV og UVB-strålene som påvirker synsfeltet. En god og behagelig brille for barn vil alltid være på enten man er på stranda eller ute i naturen på en deilig vinterdag. Da stråler sollyset og reflekteres i snøen, noe som gir dobbel effekt. Og som foreldre må man følge ekstra godt med.

Solbriller til barn kan godt ha utforminger som barna kjenner igjen fra barne-tv eller tegnefilmer, og ha fargesprakende innfatning som gjør at barna vil gå med dem. Det viktigste er at brillene er behagelige å ha på seg og sitter godt rundt øynene. Man skal huske på at briller kan gnage på nesebeinet, uten at ungen selv merker det. Over tid kan det gjøre vondt. Derfor bør man finne en god balanse med bruken. Ta pauser ved å være inne eller rett og slett ta seg en høneblund.

Litt større barn vil ha kule solbriller

Barn som er litt større vil ofte herme etter de større barna og voksne og vil derfor ha kule solbriller de har sett på film og lignende. Det er igjen her viktig at solbrillene har de riktige spesifikasjonene på brilleglassene, slik at synsfelt og stråling inn på øyet blir minimal. Ved at glassene krummes, vil de sitte tettere inn mot huden, noe som hindrer stråling inn på øyehinnen. Men mer krumming kan også føre til svimmelhet. Så man skal undersøke mange solbriller før man finner dem som passer best til barnet sitt. Uansett hvilken solbrille man velger, så er det viktig at barnet vil gå med dem.