3 solbriller for kr 249 - GRATIS FRAKT

Velg helt fritt i sortimentet, også ulike varianter, rabatten trekkes fra i kassen

Snapchat lanserer nye videobriller – nå blir du tatt opp overalt

Den amerikanske virksomheten Snapchat lanserer videobriller som skal transformere dem fra app-virksomhet til et kamerafirma.

Umiddelbart ligner det kanskje bare et par vanlige solbriller. Men de er mye mer enn det. Det er den populære appen Snapchats første briller og de bærer navnet Spectacles. De er utstyrt med et kamera som med et trykk på brillestangen kan ta opp videoklipp av opp til 10 sekunders varighet, så blir bildene automatisk trådløst overført til Snapchat-appen.

Snapchats stifter og administrerende direktør Evan Spiegel påpeker at det gir deg frihet til å ta opp video mens du har hendene frie, noe som angivelig gjør det mulig å ta opp video under mer naturlige omstendigheter.

Sirkulær video

Brillerne tar opp video via en 115 grader vidvinkellinse og videoene tas opp i et sirkulært format. Et format som ifølge Evan Spiegel er betydelig mer likt øyets naturlige perspektiv.

De nye brillene får navnet Spectacles og kommer til å koste 129,99 dollar, noe som tilsvarer ca 1200 norske kroner.

Brillene har et innebygget batteri som ifølge Snapchat holder til en dags bruk, og de blir levert i et brilleetui med et innebygget batteri som er i stand til lade opp brillene fire ganger. Du trenger dermed ikke å ha med en lader over alt. Kamerat har for øvrig et innebygget LED-lys som indikerer når kameraet tar opp.

Fra chatapp til kamerafirma

Snapchat møter imidlertid stadig hardere konkurransen fra blant annet Facebook som eier fotoappen Instagram, de har kopiert en rekke av Snapchats mest populære egenskaper.

Men en maskinvarelansering gir Snapchat mulighet for å differensiere seg fra konkurrentene. Det er også verdt å merke seg at Snapchat med lanseringen av Spectacles offisiellt endrer navn og i fremtiden vil være kjent som Snap Inc, noe som signaliserer at virksomheten akter å være langt mer enn bare en app. I stedet omtaler virksomheten seg nå som «et kamerafirma.»

Den i dag 26-årige Evan Spiegel stiftet Snapchat da han var 22 år og studerte på Stanford University i California hvor han har en utdannelse i produktdesign. I et stort portrett i det amerikanske techmediet Recode fremgår det at beundrerne hans vurderer at han er «like talentfull til å bygge produkter som Mark Zuckerberg eller Steve Jobs.»

https://www.youtube.com/watch?v=XqkOFLBSJR8